OpenSSL

OpenSSL (www.openssl.org) is een universele cryptografische bibliotheek die TLS, SSL en protocoltools implementeert. Ideaal voor het werken met SSL-certificaten.

OpenSSL

OpenSSL voor Windows

Functionele OpenSSL voor Windows kan gedownload worden op https://slproweb.com/products/Win32OpenSSL.html.
Win32 of Win64 OpenSSL Light in de laatste versie (ongeveer 3 MB Installer) is voldoende voor het genereren en eenvoudig werken met sleutels.

Het OpenSSL versie detectiecommando met de "version -a" schakelaar drukt complete versie-informatie af.

openssl version -a

Om OpenSSL correct te laten functioneren op de Windows-opdrachtregel, moet u de systeemvariabele: Path instellen waarin u het pad naar de /bin directory van de OpenSSL-installatie invoert.
Windows 8 - Systeem -> Geavanceerde systeeminstellingen -> Omgevingsvariabelen ... -> Systeemvariabelen -> Path -> voeg ";C:\pad\OpenSSL-Win64\bin" toe na de laatste inhoud.
Windows 10/11 - Systeem -> Geavanceerde systeeminstellingen -> Omgevingsvariabelen ... -> Systeemvariabelen -> Path -> Nieuw en voeg het pad opnieuw toe, bijv. C:\Program Files\OpenSSL-Win64\bin".

OpenSSL voor Mac OSX

Hoe OpenSSL te installeren op Macs is beschikbaar op macappstore.org.

OpenSSL kookboek

Geïnteresseerd in meer gedetailleerde informatie over OpenSSL en het werken met deze bibliotheek? Dan is er de gratis download OpenSSL Cookbook van Ivan Ristić met uitgebreide informatie over de eigenschappen en commando's van deze bibliotheek.

OpenSSL - command line