SSLmentor

Kwaliteit TLS/SSL-certificaten voor websites en internetprojecten.

code signing

code signing

CODE signing certificaten

Een code certificaat is een certificaat voor het ondertekenen van applicaties, code en bestanden die online worden verspreid via het internet. Zoals de naam al aangeeft, is het code signing certificaat bedoeld voor ontwikkelaars en bedrijven om hun softwareapplicaties en code te ondertekenen. Bij het downloaden van applicaties van internet kan de gebruiker niet zeker zijn dat het de originele code is. Door de applicatie aan de ontwikkelaarszijde te ondertekenen met een code signing certificaat, kan de gebruiker er zeker van zijn dat de applicatie authentiek is en dat de code niet is gewijzigd. Hierdoor wordt de integriteit van de inhoud bevestigd, anders zou de software als onbetrouwbaar worden gemarkeerd. Het CODE ondertekeningscertificaat omvat ook bedrijfsidentificatie via bedrijfsvalidatie (OV), zodat de klant gemakkelijk kan verifiëren dat de software daadwerkelijk afkomstig is van de uitgever die deze heeft ondertekend. Door de applicatie te ondertekenen, zorgt de ontwikkelaar voor de integriteit ervan en helpt hij de reputatie van de software te ontwikkelen.

De beste deal voor ontwikkelaars!
CODE Cloud certificaten van de Europese certificeringsautoriteit Certum. Bij SSLmentor krijgt u ze tegen de beste prijs op de markt en significant goedkoper dan bij CA Certum!

EV Code signing certificaat

Het Extended Validation Code signing certificaat biedt het hoogste beveiligingsniveau. EV Code signing certificaat verbeteren de vertrouwelijkheid van ontwikkelaars in het Windows SmartScreen-filter. Voor programmeurs die applicaties ontwikkelen voor Windows 10/11 is het EV Code signing certificaat het meest geschikte certificaat. Het Code EV certificaat wordt geleverd op een externe hardware token, waar de sleutels voor het ondertekenen van applicaties en code zich bevinden. De USB-token wordt rechtstreeks door de certificeringsinstantie naar het adres van de aanvrager gestuurd en de toegang tot de sleutels is beschermd met een PIN. Een nieuwe alternatief zijn CODE certificaten die zich in de cloud bevinden.

Vanaf juni 2023 worden alle commerciële CODE signing certificaten uitgegeven volgens de nieuwe regels die zijn goedgekeurd door het CA/B-forum en alleen geleverd op een veilige hardware token of naar een veilige cloudservice.

CODE aanbod

CODE aanbod

De CODE signing certificaten die wij voor u kunnen verzorgen

CA SSL-certificaat Prijs vanaf Validatie Uitgiftesnelheid SmartScreen  
Certum Certum Code Signing in Cloud € 97 Organisatie (OV) 1-3 dagen - Detail Nu kopen
Certum Certum Code Signing EV in Cloud € 197 Uitgebreid (EV) 2-5 dagen JA Detail Nu kopen
Sectigo Sectigo Code Signing € 315 Organisatie (OV) 3-5 dagen - Detail Nu kopen
Sectigo Sectigo EV Code Signing € 399 Uitgebreid (EV) 5-10 dagen JA Detail Nu kopen
DigiCert Digicert Code Signing € 359 Organisatie (OV) 1-3 dagen - Detail Nu kopen
DigiCert DigiCert EV Code Signing € 530 Uitgebreid (EV) 2-5 dagen JA Detail Nu kopen

Prijs vanaf - De berekende jaarlijkse prijs van het certificaat bij bestelling van meer dan één jaar. Voor meer informatie, klik op het certificaatdetail of bestel.
Uitgifte Snelheid - Hoelang de certificeringsinstantie nodig heeft om het SSL-certificaat uit te geven (ongeveer).
SmartScreen - Als de ondertekende toepassing zonder problemen door de Microsoft SmartScreen-reputatiefilter gaat naar het installatiedialoogvenster. Voor meer informatie zie Wat is SmartScreen?
Betaling - Wij accepteren betalingen via kaart, PayPal en bankoverschrijving.

Kenmerken en voordelen van CODE signing certificaten

Toepassingsbeveiliging

Een Code Signing Certificaat behoudt de code-integriteit en voorkomt het misbruik van de bedrijfsnaam van de SW om namaaksoftware te verspreiden of de code te wijzigen.

Ondersteuning voor distributie

Ondertekende toepassingen helpen het aantal downloads en de omzet te verhogen. Toegenomen vertrouwen helpt bij het uitbreiden van distributiekanalen voor uw software.

Klantvertrouwen

Ondertekende software beschermt klanten tegen malware en andere kwaadaardige bedreigingen. Een digitale handtekening beschermt en stelt klanten gerust dat de integriteit van de gedownloade code gewaarborgd is en dat het programma intact is, niet beschadigd of gewijzigd op welke manier dan ook. Toegenomen vertrouwen bevordert een betere gebruikersperceptie van de toepassing.

Authenticiteit

Zodra gedownload, is de gebruiker er zeker van dat de verkregen code daadwerkelijk van u als uitgever afkomstig is, wat de reputatie van het bedrijf waarborgt. Code Signing Certificaten stellen klanten in staat de auteur van een digitaal ondertekende code te identificeren, er zeker van te zijn dat het programma van het verwachte bedrijf afkomstig is.

Naadloze integratie

De aangeboden Code Signing certificaten kunnen worden gebruikt voor Windows, MacOS en iOS besturingssystemen zonder problemen. Alle certificeringsinstanties werken samen met bedrijven zoals Microsoft of Apple en volgen hun aanbevelingen en beleid voor het uitgeven van certificaten volgens de CA/Browser Forum.

30 dagen geld-terug-garantie

De ervaring van de klant staat voorop bij ons. Is het geselecteerde SSL-certificaat niet geschikt voor uw behoeften? Wilt u een ander certificaat? Of wilt u gewoon de bestelling annuleren? Wij bieden 30 dagen geld-terug-garantie voor al onze klanten. Bekijk onze Restitutiebeleid voor meer informatie.

SSLmentor

SSLmentor-aanbeveling

Tegenwoordig is het gebruik van een Code Certificaat de enige manier om applicaties veilig en betrouwbaar via het internet te distribueren. Als u Windows SmartScreen niet hoeft op te lossen (zie hieronder), raden wij aan om te kiezen voor het CERTUM CODE signing certificaat tegen een goede prijs.

Veelgestelde vragen over CODE signing certificaten

We hebben de basisinformatie samengesteld waar u het meest in geïnteresseerd bent.

Wat is een Code signing certificaat?

Wanneer klanten vroeger software in een doos kochten, hadden ze de praktische zekerheid dat de software op het meegeleverde medium echt was. Ze hadden alle informatie tot hun beschikking, inclusief een handleiding en contactgegevens van de ontwikkelaar. Met de opkomst van het internet en het downloaden van software is dit al lange tijd niet meer het geval en is het noodzakelijk om de software te beveiligen, zodat de klant er zeker van is dat het programma dat hij heeft gedownload, is vrijgegeven door de verwachte ontwikkelaar/bedrijf en niet opzettelijk is gewijzigd. Dit wordt allemaal verzekerd door Code signing certificaten voor code ondertekening, die worden gebruikt om software die via het internet wordt gedistribueerd te beschermen. Ook wel Code signing certificaat of Digitaal handtekeningcertificaat genoemd.

Voorbeeld van het verschil in de installatie van een niet-ondertekend en ondertekend programma met een Code signing certificaat.

Ondertekend en niet-ondertekend SW

Door de code te ondertekenen, is de gebruiker ervan verzekerd dat de software daadwerkelijk afkomstig is van de uitgever die deze heeft ondertekend, niet is gewijzigd of beschadigd sinds de ondertekening. Door hun code te ondertekenen, bouwen ontwikkelaars een vertrouwensrelatie op met gebruikers.

Voor wie is een Code certificaat nodig?

Elke software-uitgever die van plan is code of inhoud via internet te distribueren. Codes die binnen het bedrijf via het intranet worden gedistribueerd, moeten ook worden ondertekend vanwege besturingssysteembeleid zoals Windows en MacOS. Alle moderne systemen geven de voorkeur aan ondertekende code om gebruikers te beschermen en de verspreiding van schadelijke software te voorkomen.

Het ondertekenen van de code verandert de software niet. Het voegt alleen een digitale handtekening toe aan het uitvoerbare bestand van de toepassing, wat voldoende informatie biedt om de identiteit van de ondertekenaar te verifiëren en ervoor te zorgen dat de code later niet is gewijzigd.
Digitale ID-ondertekening maakt het mogelijk voor contentuitgevers, inclusief softwareontwikkelaars, om inhoud te ondertekenen die softwareobjecten, macro's, apparaatstuurprogramma's, firmware-images, updates, configuratiebestanden of andere soorten inhoud omvat voor veilige levering via internet.

Wat is Windows SmartScreen?

SmartScreen Reputation is een Microsoft-tool die anonieme gegevens van de community biedt om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen bij het downloaden van bestanden van internet. Het is een denkbeeldige beveiligingsbeambte in het Windows-ecosysteem. Alleen Microsoft kent de exacte werking en beoordeling van de reputatie, en SmartScreen kan ontwikkelaars lastig vallen.

Met een standaard Code Ondertekeningscertificaat moet de ontwikkelaar een reputatie opbouwen om een waarschuwingsscherm te vermijden. Zodra er een reputatie is opgebouwd, kunnen nieuwe versies van een applicatie worden ondertekend met hetzelfde certificaat en behouden ze dezelfde reputatie. Echter, code signing certificaten moeten worden vernieuwd. SmartScreen relateert een vernieuwd certificaat niet aan een verlopen certificaat. Dit betekent dat reputaties telkens opnieuw moeten worden opgebouwd bij elk nieuw CODE signing certificaat.
Voor het nieuwste Windows 10/11 besturingssysteem is het EV Code signing certificaat de beste oplossing! Microsoft raadt ook aan om te ondertekenen met een EV Code signing certificaat op zijn blog in het artikel - Microsoft SmartScreen & Extended Validation (EV) Code Signing Certificates.

SmartScreen melding

Met het EV Code certificaat voor het ondertekenen van code hoeft SmartScreen Reputation het probleem en het wantrouwen niet op te lossen, en de applicatie passeert het reputatiefilter zonder problemen naar het installatiedialoogvenster, waar de naam en uitgever van het programma aan de gebruiker worden weergegeven. Natuurlijk kan een toename van de reputatie voor SmartScreen niet worden gegarandeerd. Als het doel is om SmartScreen te vermijden, is de enige oplossing om een EV Code ondertekeningscertificaat te bestellen.
Het Code Signing EV certificaat vereist ook het Windows Hardware Developer Center Portal om kernelmodusstuurprogramma's te ondertekenen.

Voor meer informatie over Microsoft SmartScreen bezoek Wiki: SmartScreen.

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum