Server Test

Test uw SSL - Qualys SSL Server Test

Het SSL Labs-project - SSL Server Test van het beveiligingsbedrijf Qualys wordt al lange tijd beschouwd als een standaard voor het testen van het beveiligingsniveau van een webserver en het instellen van een SSL-certificaat. De service is gratis en voert een diepgaande analyse uit van de beveiligingsconfiguratie van de webserver. Het resultaat van de test is een beoordeling op een schaal van F tot A of A+, inclusief gedetailleerde informatie over de SSL-certificaatinstellingen en de server. De testresultaten bevatten informatie over problemen en slechte instellingen, inclusief informatie over hoe de serverbeveiliging kan worden verbeterd.
We raden altijd aan om deze test uit te voeren nadat u het SSL-certificaat op de server hebt geïmplementeerd.

Initiëren van de test

De server- en SSL-certificaatinstellingen worden getest door de domeinnaam in het formulier in te voeren. Het is mogelijk om de weergave van het resultaat publiekelijk uit te schakelen "Toon de resultaten niet op de borden".

SSLlabs - SSL Server Test

Testproces

De test zelf duurt meer dan 2 minuten. SSL Labs Server Test test de serverinstellingen echt grondig. De status van de test wordt weergegeven in %.

SSLlabs - SSL Server Test - verwerking

Resultaat van Qualys-test

De uiteindelijke output van de test is een beoordeling van de webserverbeveiliging en een volledige analyse, inclusief gedetailleerde instellingsdetails. De kleur van de problemen (rood, oranje) geeft aan waar er beveiligingsreserves zijn op de server. Presentaties die een A-grade krijgen in de eerste test hebben voldoende beveiliging met een minimum aan risico. Het beste testresultaat is A+, en als u een A-beoordeling krijgt, kan A+ worden bereikt door actief andere beveiligingsmechanismen in te stellen, zoals HSTS-headers (HTTP Strict Transport Security).

SSLlabs - SSL Server Test - resultaat A+