RENEW

Hoe een SSL-certificaat te VERLENGEN (RENEW)

De geldigheid van het TLS/SSL-certificaat is beperkt om veiligheidsredenen. Het vernieuwen van een verlopend SSL-certificaat is hetzelfde als het bestellen van een nieuw certificaat. Om veiligheidsredenen is het noodzakelijk om een nieuwe certificaataanvraag (CSR) te genereren, een nieuwe privésleutel aan te maken en de verificatie uit te voeren volgens het type certificaat. We sturen onze klanten ruim van tevoren informatie over het naderende verlopen, zodat ze het certificaat tijdig kunnen vernieuwen.

SSL-certificaat VERLENGEN binnen het Configuratiescherm

Zodra het functionele SSL-certificaat verloopt, wordt de optie om het bestaande SSL-certificaat te vernieuwen beschikbaar in de administratie. De nieuwe bestelling kopieert alle originele gegevens voor een snelle en gemakkelijke afronding, alle informatie kan worden bewerkt, inclusief bevestiging e-mails.

Nieuwe Certificaataanvraag (CSR)

Om veiligheidsredenen moet bij het vernieuwen van het SSL-certificaat een nieuwe privésleutel en een certificaataanvraag worden gegenereerd. Daarom kunnen de oorspronkelijke sleutels niet opnieuw worden gebruikt. U kunt eenvoudig een CSR-aanvraag en een privésleutel genereren in ons Configuratiescherm. Als u de aanvraag zelf genereert, moet deze hetzelfde zijn als het originele certificaat, inclusief de exacte domeinnaam.

Verificatie door een certificeringsinstantie

Het vernieuwen van een SSL-certificaat omvat ook een volledig proces voor het verifiëren van de aanvraag voor een SSL-certificaat. Voor bedrijfs- OV- en EV-SSL-certificaten is het noodzakelijk om de vernieuwing tijdig te starten om ervoor te zorgen dat de uitgifte vóór het verlopen plaatsvindt. Het is ideaal om ongeveer 30 dagen voor het verlopen te beginnen. Er is geen reden tot bezorgdheid dat de betaalde periode van het oorspronkelijke SSL-certificaat verloren gaat. De CA zal deze periode toevoegen aan het nieuwe certificaat.

VERLENGEN bij een andere leverancier

Als uw certificaat, dat bij een andere dealer is gekocht, verloopt, kunt u het bij ons zonder problemen vernieuwen. De aangeboden SSL-certificaten worden besteld en uitgegeven door dezelfde certificeringsinstanties. Vernieuwing kan 30 dagen voor het verlopen worden uitgevoerd en de CA voegt automatisch de ongebruikte periode toe aan het nieuwe certificaat. In de bestelling selecteert u alleen de optie dat het "Certificaatvernieuwing (Renew)" betreft.

Als u certificaten rechtstreeks bij een certificeringsinstantie heeft besteld, kunt u tot 70% van de prijs besparen door via het SSLmentor-project te bestellen.
Als u andere leveranciers gebruikt, vergelijk dan de prijs met ons aanbod voordat u een SSL-certificaat bestelt.

Wat te doen als het certificaat is verlopen?

Het certificaat kan niet worden vernieuwd of het kan vergeten zijn. In dat geval raden we aan tijdelijk een gratis SSL-certificaat van de SECTIGO-certificeringsinstantie te bestellen, dat 90 dagen geldig is en volledig vertrouwd wordt. Het certificaat kan binnen enkele minuten worden verkregen en ingezet. Dit garandeert een veilige HTTPS-communicatie en het is mogelijk om het originele SSL-certificaat in alle rust te verlengen.

Verlopen SSL-certificaat (Chrome)

U kunt direct testen hoe zo'n pagina eruitziet in uw browser op expired.badssl.com.