RENEW

Meerjarige SSL-certificaten

Sinds 2020 bevatten certificaten van certificeringsinstanties opnieuw SSL-certificaten die tot 5 jaar geldig zijn. Het is mogelijk om aanzienlijk te besparen bij het bestellen van meerjarige SSL-certificaten. Vanwege de vastgestelde regels en veiligheid worden commerciële SSL-certificaten slechts voor één jaar uitgegeven (max. 395 dagen) en moeten ze voor het verlopen worden vernieuwd. Het vernieuwingsproces, dat kosteloos is, is identiek aan het zogenaamde opnieuw uitgeven van een SSL-certificaat, dat bijvoorbeeld wordt uitgevoerd wanneer de privésleutel niet beschikbaar is.

Op basis van de eisen van de makers van internetbrowsers (Apple, Google, Mozilla) worden vanaf 1 september 2020 SSL-certificaten alleen uitgegeven met een maximale geldigheid van 1 jaar (of 1 jaar + maand). Daarom is het noodzakelijk om het certificaat voor meerjarige bestellingen te vernieuwen vóór het verlopen.

Meerjarige SSL-certificaten

Bij het bestellen van een SSL-certificaat voor 2 of meer jaren wordt in de eerste fase een certificaat met een geldigheid van 1 jaar + maand (395 dagen) uitgegeven. De geldigheid van de bestelling wordt ingesteld op basis van het aantal bestelde jaren. U moet altijd het certificaat vernieuwen voordat het verloopt.

Meerjarige SSL-certificaten

Hoe een SSL-certificaat te vernieuwen

Vernieuwing van het SSL-certificaat is GRATIS gedurende de geldigheid van de bestelling. 30 dagen voor het verlopen is het mogelijk om de vernieuwing uit te voeren in de SSLmentor-administratie bij de certificaatdetails. Er worden e-mailmeldingen verzonden over de noodzaak tot vernieuwing 30 en 10 dagen voor het verlopen. Als de klant niet vernieuwt, vervalt het SSL-certificaat en is het niet geldig.

Als de klant het SSL-certificaat niet vernieuwt, vervalt het certificaat en werkt de website niet meer op HTTPS!

Het certificaat kan ook op elk moment tijdens de geldigheid van de bestelling gratis worden vernieuwd. Dit is een zogenaamd opnieuw uitgeven van een SSL-certificaat en kan worden uitgevoerd in het Configuratiescherm - Besteldetail. Het vernieuwde SSL-certificaat wordt opnieuw uitgegeven voor 1 jaar en één maand, of tot het einde van de bestelde periode.

Vernieuwings FAQ

Moet ik een nieuwe aanvraag (CSR) genereren?
Dat hoeft niet, u kunt dezelfde aanvraag gebruiken als bij het begin van de bestelling en alleen het uitgegeven certificaat op de server uitwisselen. Zorg er echter altijd voor dat u ook de originele privésleutel heeft!
Vanuit het oogpunt van beveiliging en "best practices" wordt echter aanbevolen om een nieuwe privésleutel en een certificaataanvraag te genereren.

Wordt er een volledige verificatie van de aanvrager uitgevoerd?
Ja, bij vernieuwing van het certificaat wordt opnieuw de aanwezigheid van het domein bevestigd en moet de certificeringsinstantie de aanvrager verifiëren. Certificeringsinstanties hebben echter hun eigen procedures waarin sommige verificatie van bedrijfsvalidatie wordt vereenvoudigd.

Wordt het originele SSL-certificaat ingetrokken?
NEE, het originele SSL-certificaat wordt niet ingetrokken en vervalt gewoon.

Wat gebeurt er als ik geen vernieuwing uitvoer?
Als u niet vernieuwt, vervalt het SSL-certificaat en is het niet geldig.