Code signing

Certum Cloud CODE signing - FAQ

Informatie over het ondertekenen van SW met CODE Signing certificaten beveiligd via het SSLmentor project.

CODE signing met Cloud Code certificaten

Hoe vaak kan ik een CODE certificaat gebruiken?

Het is mogelijk om een onbeperkt aantal codes te ondertekenen gedurende de gehele geldigheidsperiode met één beperking.
CA Certum heeft een opmerking op zijn website: "Please be advised that for Code Signing in the Cloud products, there is a limit of 5000 signings per month per certificate. Exceeding this limit may result in reaching out to you to inform about the exceedance and potential product blockage in the month the limit is surpassed. We appreciate your understanding and adherence to the specified limitations."

Wat zijn de bijkomende kosten?

Er zijn geen bijkomende kosten. U betaalt niets extra aan de certificeringsautoriteit en gebruikt het CODE certificaat voor de gehele geldigheidsperiode.

Is het mogelijk om het certificaat non-stop verbonden te hebben?

Nee, dat is niet mogelijk. SimplySign Desktop heeft een actieve beveiligde verbinding die twee uur duurt. Daarna moet een nieuw token worden gegenereerd in de SimplySign App.

Wat is het verschil tussen een PFX-bestand en een cloudcertificaat?

Vanaf de zomer van 2023 is het niet meer mogelijk om exporteerbare CODE certificaten uit te geven en is het daarom niet meer mogelijk om een certificaat in een versleuteld PFX-bestand te hebben. Certum Cloud Code Signing certificaat verbindt met een PC via SimplySign Desktop, een applicatie die een crypto-kaart emuleert met een certificaat in de cloud. Een groot voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het bijhouden van een USB-token of kaart, u kunt alles online doen.

SimplySign Mobiele Applicatie

SimplySign App op een andere mobiele telefoon

Als u uw mobiele telefoon voor de SimplySign App moet wijzigen, moet u CA Certum (contact) om een nieuwe QR-code vragen om de app te activeren.
Stuur een nieuw activatieverzoek naar CA Certum. Het ordernummer is vereist! U kunt het vinden in de orderdetails in het Controlepaneel. ID Order formaat 12345678-9abc-12a3-a5dc-1a234567bcd.

Kan ik SimplySign App op meerdere telefoons hebben?

Ja, we hebben de SimplySign app getest en gebruikt op 2 mobiele telefoons. Als u de activatie-QR-code veilig bewaart, kunt u deze gebruiken om SimplySign op een andere mobiele telefoon te activeren. Let op dat de activatie-QR-code volledige toegang geeft tot uw CODE certificaat en veilig moet worden opgeslagen!

QR-code om SimplySign te activeren wordt niet weergegeven

De SimplySign activatie-QR-code wordt weergegeven na succesvol invoeren van het verzonden wachtwoord. Als u de QR-code niet ziet, probeer dan een andere browser. Bijvoorbeeld Edge of FireFox. U kunt enkele extensies in uw browser hebben die voorkomen dat de QR-code wordt weergegeven.

Kan ik VBA Macros ondertekenen?

JA. Het gebruik van het Cloud CODE signing certificaat stelt u ook in staat om gemaakte macros te ondertekenen.

Kan ik mijn applicaties ondertekenen met ClickOnce?

JA. ClickOnce stelt u in staat om auto-updaterende Windows applicaties te maken. Als SimplySign Desktop niet actief verbonden is met het certificaat, wordt het inlogvenster voor het invoegen van het token van SimplySign App geactiveerd en na succesvolle verbinding wordt het ondertekenen gestart.

Kan ik het CODE certificaat gebruiken met CI/CD tools?

CI/CD tools helpen ontwikkelaars om snel applicatie-updates te bouwen, testen en uit te rollen via geautomatiseerde kanalen. Voordat u een CODE signing certificaat van CA Certum bestelt, is het noodzakelijk om de implementatieprocedures te overwegen en of de "beperking" van de lengte van het 2-uursvenster voldoende is voor ondertekening. We raden altijd aan om het hele ondertekeningsproces door te nemen en vervolgens te beslissen of u het certificaat wilt kopen. Helaas kan een CODE certificaat voor testen niet worden verstrekt.

Kan ik een CODE certificaat verkrijgen als particulier?

Ja, dat is mogelijk. Het aanvragen van een certificaat voor een privépersoon vereist een identiteitsbewijs en een adresbewijs van de certificaatdetails. Het adres kan bijvoorbeeld worden gedocumenteerd met een energiefactuur, een telefoonrekening of een officiële bevestiging van het adres in het document.

Waarom zijn jullie prijzen zo laag?

Ja, we zouden ze duurder kunnen maken, maar dat willen we niet. Onze klanten omvatten veel softwarebedrijven en ontwikkelaars. We hebben een langdurige samenwerking met CA Certum en verkopen een groot aantal CODE certificaten. Ons doel is om ontwikkelaars kwaliteitsproducten aan te bieden tegen gunstige prijzen. We geloven dat elke ontwikkelaar toegang zou moeten hebben tot een CODE certificaat voor een redelijke prijs, en de CODE certificaten van CA Certum voldoen hier perfect aan in vergelijking met Sectigo of DigiCert.

SignTool Fouten gevonden

SignTool Error: No certificates were found that met all the given criteria

Een fout die uitzonderlijk optreedt bij sommige klanten met SimplySign Desktop versie 9.1.8.61 (december 2023) geïnstalleerd.
De oplossing is om te installeren met behulp van een bestand met de .MSI extensie.

SHA2 ondersteuning in Windows besturingssysteem

Microsoft is sinds 2019 begonnen met het migratie- en updateproces om SHA-2 te ondersteunen.
Het publiceert een overzicht van de informatie op de pagina SHA-2 Code Signing Support requirement for Windows and WSUS.