SimplySign

Onder de naam SimplySign vallen twee applicaties - SimplySign Mobile & SimplySign Desktop. Om gebruik te maken van cloud CODE-certificaten van de certificeringsinstantie Certum - Certum Cloud Code Signing en Certum Cloud EV Code Signing moeten beide applicaties geïnstalleerd zijn.
De officiële applicatiewebsite is te vinden op de website van CA Certum - SimplySign.

SimplySign (Mobile)

• mobiele telefoonapplicatie
  • genereert tijdsgebonden tokens om in te loggen bij de certificaatopslag (TOTP - Time-based One-time Password)
  • te downloaden via Google Play/App Store of certum.eu
  • de applicatie wordt geactiveerd na uitgifte van het CODE-certificaat
  • het is mogelijk om instellingen over te dragen naar andere mobiele telefoons voor samenwerking
  • Certum - SimplySign Android handleiding (PDF)
SimplySign - Token

SimplySign Desktop

Desktopapplicatie van Certum. De SimplySign Desktopapplicatie bootst de verbinding na tussen een fysieke cryptokaart en een kaartlezer op een computer en maakt verbinding met de certificaatopslag.

• voor Windows/Mac OS X/Linux
  • te downloaden via de website certum.eu
  • om CODE signing-certificaten te gebruiken, installeert u alleen SimplySign Desktop, het is niet nodig om proCertum SmartSign te installeren, wat deel uitmaakt van de installer
  • bestanden worden ondertekend met SignTool, ClickOnce (Microsoft .NET), enz.
SimplySign desktop login

Na succesvol inloggen worden verbindingsgegevens weergegeven.
De verbinding blijft ongeveer 2 uur actief. Gedurende deze tijd kunt u een onbeperkt aantal bestanden ondertekenen.

SimplySign succesvol inloggen

Door de tool Certificate Manager (Certmgr.msc) uit te voeren, kunnen we controleren of de verbinding correct is met het CODE signing certificaten. Na klikken ziet u informatie over eigendom van de privésleutel.
Let op: Het CODE-certificaat bevindt zich in Current User. Als u in het repository van Local Computer was, zult u het certificaat hier niet vinden.

Certificate Manager (Certmgr.msc)

U kunt nu uw eerste handtekening testen met het programma SignTool.

signtool sign /debug /a /fd SHA256 MyApp.exe

Voor meer informatie, voorbeelden van opdrachten en parameters, zie de hulp voor het programma SignTool.